Mindegyikőnk kicsit másképp megszállott

Ernő levele egy kellemes karácsonyi meglepetésként.

Tisztelt HG1DFL ,

Kedves Lajos  !

Navratil Ernő ,74 éves TV-DX Amatőr vagyok, a QTH-m Szigetújfalu , 2319 , Sport u 24. ( JN97LF )

Nagy örömömre ma délután sikerült az Ön adását fognom ! Korábban Magyarországról  2022, őszén sikerült Mucs Béla ( Székesfehérvár, Szőlősi Rádióamatőr Klub elnöke ) adásait fotóznom a QO-100-as műholdról. Tőle már kaptam QSL-lapot . Személyesen is jártunk már egymásnál. Jelenleg Ő Hollandiában dolgozik.

Az Ön adását a következő felszereléssel sikerült befognom :  Antenna : 190cm prodelin ( offset ) ,  LNB: Lof: 9.3887 MHz OCTAGON  , Műholdvevő beltéri egység : OCTAGON SF 8008 4K UHD .

A vételt a DATV – sávon a 10491.5 – 10499.5 MHz közt sikerült vennem. Polarizáció . Horizontális, SR : 333 Ks. 

Immár 53 éve vagyok TV-DX Amatőr . Kezdetben a Földi nagytávolságú TV-DX vételekkel foglalkoztam majd 1989-től a Műholdas vételek hajnalától máig a KU-sáv, C-sáv és az X-sáv ( DATV-sáv ) adásaira vadászok.  Két éve kísérem figyelemmel a DATV adásokat. Európából – eddig – 26 országból már több mint 500 Amatőr adását sikerült lefotóznom. Több mint 5000 ( ! ) vételi fotóm van fent a Facebook oldalamon, amelyek közt – természetesen- az Európán kívüli vételeim is megtalálhatók ( Pl: Dagesztán, Kazahsztán ,India , Indonézia , Libanon,Izrael, Brazília, Guyana, Crozet-szigetek és Kerguelen-szigetek valamint az Antarktisz vételei is.  A címem :  https://www.facebook.com/erno.navratil/photos_albums

Szerencsére,függetlenül attól,hogy csak SWL státuszban vagyok , több helyről is kaptam már e-QSL-t ( a mellékelt fotókon ezek is láthatók ) 

Tisztelettel kérem,szíveskedjen számomra egy e-QSL-lapot küldeni emlékbe , cserébe a riportért.  Köszönöm szépen ! 

Mellékeltem néhány képet is ,fogadja szeretettel. 

További sikeres adásokat kívánok ! 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet ! 

Best 73 ! 

Navratil Ernő TV-DX Amatőr  

E-mail címem : navratilerno49@gmail.com

smart
smart